Öarna

Här hittar du reseguider, information och tips om var man kan åka, samt vad man kan göra på de olika kanarieöarna. Bada i havet, slappna av på de gyllengula stränderna, vandra i bergen och provsmaka det spanska köket i pittoreska bodegor!

Gran Canaria

Gran Canaria är den tredje största och näst mest befolkade av Kanarieöarna. Här är det soligt och varmt i princip hela året om! Sydkusten är full av populära turistorter med 60 km av vackra sandstränder och massvis av aktiviteter, medan resten av ön har flera olika mikroklimat och häftig natur att beskåda. På Gran Canaria ligger bland annat resmålen Maspalomas, Playa del Inglés, San Agustín, Puerto Rico och huvudstaden Las Palmas.

Till Gran Canaria

 Teneriffa

Teneriffa (Tenerife 🇪🇸) är den största, den mest befolkade och kanske den mest älskade av Kanarieöarna. Det är en populär turistort, med massvis av badstränder och saker att göra. På Teneriffa hittar du bland annat resmålen Costa Adeje, Santa Cruz de Tenerife, Los Gigantes, Puerto de la Cruz, Los Cristianos och Playa de Las Américas.

Teneriffa har allt som såväl turister som lokalbor vill ha, med ett underbart klimat, storslagen natur och uteaktiviteter året runt. Lummiga gröna berg och vackra kustremsor står i kontrast till vulkanen Tiede, som är omgiven av en nationalpark och dessutom är Spaniens högsta bergstopp. Det må vara en klyscha, men Teneriffa har verkligen något för alla.

Teneriffa är en grönskande kanarieö med ett rikt djurliv och kilometerlånga stränder. Vi rekommenderar dig att upptäcka allt från de mest turisttäta orterna och livliga städerna till alla vackra vandringsleder och golfbanor.

Till Teneriffa